Technológia

A SeConical appliance egy webes workflow vezérelt alkalmazásrendszer, amely main és external szerverből áll.

  • A main szerveren található a SeCube alkalmazás, mely opcionálisan integrálható az appliance-be, valamint a Felügyeleti modul.
  • Az external szerver futtatja a SeConical logelemző modult.

A Felügyeleti modul lehetővé teszi, hogy valós időben lehessen nyomon követni az appliance üzemállapotát. Segítségével módosíthatók a beállítások, illetve elérhetők a különböző logelemzési riportok, valamint ez a modul felelős a két szerver összehangolt működéséért.
Az opcionális SeCube alkalmazás egy IT GRC (Információtechnológia irányítás, kockázat és megfelelés) szoftver. Ez egy olyan webes rendszer, amely egységes keretrendszerben, modulárisan összeilleszthető szoftver-komponensekből áll, valamint képes támogatni a workflow vezérelt, elemzési, tervezési és folyamatos karbantartási tevékenységeket. A szervezet információbiztonsági irányítási rendszere ezáltal átláthatóvá és könnyen kezelhetővé válik.

A Logelemző modul a naplóbejegyzések gyűjtését és feldolgozását végző szoftverrendszer – előbbit Flume, utóbbit LogDrill nevű moduljával végzi –, mely a naplóbejegyzések feldolgozása után hetente, automatikusan egy elemzési riportot készít az elmúlt hét eseményeiről. A riportok személyes átvizsgálása során fény derülhet az informatikai rendszerben történt incidensekre, melyek részletes kivizsgálása és korrigálása gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

A rendszer nagy megbízhatóságú szervereken került kialakításra, melyek kis helyigényűek, és rack szekrénybe építhetők. A jól összeállított funkcionalitás mellet nagy figyelmet kapott a megbízható és törvényi előírásoknak megfelelő biztonságos működés is. A működési biztonságot a hardver szinten kialakított tápellátás, hálózati, valamint adattároló redundancia hivatott szolgálni.
Szoftver oldalon a több szintű jogosultsági, titkosítási, mentési és archiválási rendszer támogatja a zavartalan működését.