Technológia

A SeConical termék nagy megbízhatóságú szervereken került kialakításra, melyek kis helyigényűek, és rack szekrénybe építhetők. A jól összeállított funkcionalitás mellet nagy figyelmet kapott a megbízható és törvényi előírásoknak megfelelő biztonságos működés is. A biztonságot mind a hardver szinten kialakított redundáns működés, mind a szoftver oldalon biztosított  jogosultsági, titkosítási, mentési és archiválási rendszer támogatja. A SeConical Standard verzió egy fizikai szerveren működik, a SeConical Extended verzió két fizikai szerverre kerül telepítésre, melyből az egyik szerver megegyezik a Standard változattal.

A felépítésük logikai vázlatát az alábbi ábrákon lehet megtekinteni:


Funkcionális leírás

A két változat funkcionális működése közötti különbség az alábbi táblázatban látható:

Standard

Extended 

  ÜZLETI – ÉS KOCKÁZATELEMZÉS
  TÖRVÉNYI MEGFELELŐSSÉGVIZSGÁLAT
  GDPR VIZSGÁLAT
  ÜZLETMENET ÉS IT FOLYTONOSSÁG MENEDZSMENT
  KARBANTARTÁS
  RIPORTKÉSZÍTÉS (a fenti szolgáltatásokhoz)
  KÖZPONTI LOGGYŰJTÉS 
  LOGELEMZÉS
  LOGELEMZÉSI RIPORTKÉSZÍTÉS
  FELÜGYELET ( a verziókhoz tartozó szolgáltatásokhoz)

 

Működési biztonság

Jogosultsági rendszer

A SeConical a legmagasabb szintű biztonságot szem előtt tartva, több szintű jogosultsági rendszerrel rendelkezik. A felhasználók két jogosultsági szinten érhetik el az appliance szolgáltatásait. Az egyik szint egy adminisztrátori, a másik pedig egy biztonsági vezetői.

Redundancia

Az appliance szerverek redundáns kialakításúak mind tápellátás, mind hálózati, mind pedig adattároló oldalon. A szerverek redundáns adattárolását az adatok magas rendelkezésre állása miatt alakítottuk ki. A két szerverben redundáns diszk tömbök működnek.